Главният прокурор Иван Гешев осигурява наказателна безотговорност на лидера на

...
Главният прокурор Иван Гешев осигурява наказателна безотговорност на лидера на
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ действа като политическото крило на Гешев

Главният прокурор Иван Гешев обезпечава наказателна безнаказаност на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а Борисов му подсигурява политическа безнаказаност. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР. Той разяснява при какви условия Демократична България би влезнала в договаряния за държавно управление с ГЕРБ. Според него сега " циклим, тъй като ГЕРБ отхвърлят да одобряват действителността ".

Иванов даде за образец за чадъра над Борисов изтеклия в bird.bg отчет на ДАНС, съгласно който някогашният министър председател е бил наясно, че газопроводът " Балкански поток " е в полза на Путин, а прокуратурата не прави нищо по тематиката.

" Докато не се раздра това порочно другарство (Борисов-Гешев, б.а.), диалог е неосъществим ", уточни Иванов. И изясни, че има цивилизационен стандарт - има или няма корупция се произнася правосъдната система, само че за задачата тя би трябвало да е реформирана. " Гешев се употребява с политическата поддръжка на ГЕРБ, които работят като политическо крило на прокуратурата ", уточни Иванов.

И беше безапелационен, че въпросът за корупцията не може да бъде оставян за най-после. " Да си представим по какъв начин излиза някаква група политици и споделя, в името на това да съставим ръководство, корупцията не е приоритет. Това е самопризнание, че ще се краде ", разгласи Иванов. Той добави, че корупция значи законът да се ползва друго и че " корупцията е голямата врата, през която в България влиза ръката на Кремъл ". " Ние не можем да приказваме за евроатлантическо, реформаторско ръководство, непоставяйки тематиката на корупцията на предна линия ", акцентира съпредседателят на Демократична България. Според него ръководство, което в самото начало каже - " корупцията ще я заметем под килима ", няма да получи социална поддръжка ".

Иванов акцентира още веднъж, че поддръжка на Демократична България за първия мандат е " безусловно невъзможна ", " хеле пък с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, който ще е още веднъж на първия ред в Народното събрание ".

Иванов отговори и на казаното от президента Румен Радев, че Демократична България бърза да тласни България към война. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР