Главният прокурор е поискал проверка за язовир „Бели Искър. Това

...
Главният прокурор е поискал проверка за язовир „Бели Искър. Това
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска проверка на язовир „Бели Искър

Главният прокурор е изискал инспекция за язовир „ Бели Искър ". Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който при започване на съвещанието на Министерски съвет уточни, че е получил писмо от Сотир Цацаров. То е обвързвано с направените инспекции по язовирите в последните години.

" Използвам случая, имам писмо от основния прокурор Сотир Цацаров, по отношение на направените инспекции по язовирите в последните години ", сподели при започване на държавното съвещание министър-председателят Бойко Борисов.

" Резюлирал съм го до министъра на стопанската система, на екологията, на Министерство на регионалното развитие и кмета на София да се извършат незабавни ограничения, да се изпълнят рекомендациите по допустимо най-бързия метод. Ще го получите по-късно. По принцип рекомендацията е за язовир " Бели Искър ", съобщи министър-председателят.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи пред публицисти в Министерски съвет, че на язовира фактически има установени проблеми и по тази причина са готови планове за реорганизация на язовирната стена. " Яз. " Бели Искър " има акт за държавна благосъстоятелност. В същото време концесионерът " Софийска вода " стопанисва язовира според концесионния контракт. Затова работим взаимно с министъра на районното развиване и благоустройството, с цел да може да се откри най-хубавата форма ", изясни столичният кмет. Тя изясни, че отговорностите на концесионера са за настояща поддръжка, а в този момент е нужна финансова инвестиция. по тази причина тече експертна работа по избиране на един от няколко плана.

Жителите на покрайнината към язовир " Бели Искър " от дълго време сигнализират, че оборудването е рисково, защото стената е на съвсем 80 години и е компрометирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР