Главният преговарящ от страна на Европейския съюз - Мишел Барние

...
Главният преговарящ от страна на Европейския съюз - Мишел Барние
Коментари Харесай

ЕС готви интересно предложение на Лондон за Brexit

Главният договарящ от страна на Европейския съюз - Мишел Барние съобщи в понеделник, че е реалистично да се допусна, че ще се стигне до Брекзит договорка с Англия в границите на идващите 6 до 8 седмици.

Той означи, говорейки на конференция в Блед, Словения, че "... ние (ЕС) сме подготвени да създадем доста значимо и забавно предложение ", само че без да конкретизира какво тъкмо се има поради, осведоми БНР.

" Длъжни сме да направляваме стоките на външната граница на съюза. Опитваме се да опростим границата, само че това въпреки всичко ще бъде граница ", уточни Барние, визирайки все нерешения въпрос за границата сред Република Ирландия, която е част от Европейски Съюз и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

" Готови сме да приветстваме Англия в съюз за свободна търговия, сходен на съглашението на Европейски Съюз с Норвегия ", означи европейският договарящ.

Изявлението на Барние, че е реалистично да се реализира съглашение сред Европейски Съюз и Англия по отношение на Брекзит в границите на 6 до 8 седмици докара до внезапно повишаване на английската лира. За повишаването на паунда способстват и оповестените по-рано през днешния ден мощни данни за растежа на английската стопанска система през юли.

Британската лира нараства с близо 1% към 6-седмичен връх от 1,3051 щатски $, като в това време еврото се намалява с 0,4% към 5-седмично дъно към 0,8895 паунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР