Главният опозиционер на ръководството на БФС - Димитър Бербатов, излезе

...
Главният опозиционер на ръководството на БФС - Димитър Бербатов, излезе
Коментари Харесай

Бербатов: Михайлов, ти ли ще се изживяваш като съдник и моралист?!

Главният опозиционер на управлението на БФС - Димитър Бербатов, излезе с най-острото си досега намерено писмо. В него той упрекна президента на футболния съюз Борислав Михайлов в неистини и операции, с цел да остане на поста си, прикани го неотложно да подаде оставка, заплаши го и със съд. И всичко това бе гарнирано с звук, какъвто Бербатов досега спестяваше.

Ето и цялата му позиция, оповестена в профила на нападателя във " Facebook ", основан около акцията му за президент на БФС:

" Изумени сме от наглостта на Борислав Михайлов!

Лесно е да караш чиновниците си в БФС да ти готвят материали за издание под диктат, обаче е мъчно да изкараш черното бяло макар нелепите си опити да се обясняваш и да заблуждаваш.

Нагли неистини популяризира БФС на формалния си уебсайт . След като оповестеното на уеб страницата на БФС е позицията на това управление на футболния съюз, ние назад питаме къде е тяхното почитание към клубовете членове?

Как е допустимо да бъдем упреквани в пренебрежение, по тази причина че приказваме истината и разобличаваме операциите на нахално самообявилия се за новоизбран президент на БФС Борислав Михайлов

Неуважение ли е да разясниш правата на футболните клубове и да им окажеш помощ да осъзнаят силата си, да им окажеш помощ да защитят правата си и да застанеш отпред на справедливото им неодобрение от погазването на Устава на БФС и законните им права? Това направихме ние и няма да спрем. Напротив, в този момент започваме. Започнахме процеса по отстраняването на президента и това управление от БФС и ще го доведем до край. И всичко това поради изоставените от вас български футболни клубове, поради всички футболни почитатели, деятели и деятели, поради всички футболни гилдии, поради децата ни, които обичат футбола.

Как смееш ти, Борислав Бисеров Михайлов, да приказваш за пренебрежение към клубовете-членове на БФС? 

Ти, който погази устава и законното право на 189 клуба , искащи конгрес, с цел да не бъдеш изритан на него поради блатото, в което изпрати българския футбол за 16 години разгулен изцепки, безхаберие и подозрения за занемареност и корупционни схеми, за които се носят митове и към момента си разследван .

Ти, който драпаше със зъби и нокти, с цел да осуетиш провеждането на конгреса, призован от съд за първи път в историята на футболния съюз. Дотам унизи БФС и членовете му, та да се наложи съдът да влиза в ролята си. Дотам унизи БФС, та да се наложи да влизат " качулките "  в офисите ти. Помниш ли по какъв начин избяга като партизанин-страхливец, предизвестен, че органите на реда идват за теб? Помниш ли по какъв начин се кри съвсем две години, с цел да се не помни това, което аргументи на българския футбол.

Ти, който заведе каузи против голяма част от клубовете-членове на БФС с искане да бъде наложена обезпечителна мярка за провеждането на конгреса през октомври 2021-а. И не един път, а два пъти се опита да съдиш тези клубове. 

Ти, който лиши членове на БФС от правото им да имат пратеник на последния конгрес с измислици от болното си схващане, нямащи нищо общо с правилник и закон.

Ти, който употребява водещия на конгреса, за да се самообявиш за новоизбран президент на БФС, без да имаш нужните по правилник гласове . Не направи ли това, с цел да вкараш футболния съюз и членовете му в правосъдни битки, които да те задържат служебно на власт в БФС, до момента в който траят правосъдните каузи година, две или кой знае какъв брой дълго? Няма обаче кой да те чака и търпи.

Няма кой да те остави да продължаваш да безчинстваш и да доунищожиш направеното преди теб и да обезличиш постигнатото от всички огромни български футболисти, в това число и оня другия Боби Михайлов – Боби Михайлов от футболните терени, а не Борислав Бисеров Михайлов – президент на БФС. Доунищожавай името си на футболист, само че не смей да вредиш на постигнатото от футболните митове на България.

Ти ли ще се изживяваш на съдник и нравоучител след всичко, което ти припомняме с горните редове?

Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния съюз и да се извиниш пред цялата футболна общност, пред цяла България. Ако ли не, смяната идва! Идваме, с цел да те прогоним от мястото, в което си се окопал и с цел да освободим футболна България от зловредното ти наличие , и ще го създадем със силата на клубовете, със силата на закона. Темида е тази, с която ще се сблъскаш.

И дано е доста ясно едно – твърдо имаме вяра в професионализма и безпристрастността както на съда, по този начин и на Агенцията по вписванията. А това значи единствено едно – няма по какъв начин Михайлов да бъде легитимиран като президент на БФС на база безочливо опорочения избор на конгреса от 12.10.2021 година

А, ще оставим без коментар. "



Това изказване на Бербатов и екипа му идва в отговор на вчерашната позиция на БФС. В нея опозиционерите бяха призовани да престанат " да упражняват нездравите си управнически упоритости за дестабилизирането на българския футбол. "

Ето и цялата позиция на футболния съюз:

" Българският футболен съюз изрично се опълчва на шумно тиражираните искания за недопускането на пратеник на футболен клуб " Балкан "  (Варвара) до присъединяване в Извънредния конгрес на БФС на 12 октомври т.г. и нелепите старания за задраскване на вота, изразен от клубовете-членове на съюза.

Фактите са следните: Към датата на осъществяване на Общото заседание излъчването на лицето Георги Градев за пратеник на ФК " Балкан "  е обект на дейна инспекция от страна на прокуратурата, което автоматизирано прави присъединяване му в мероприятието невероятно. 

БФС постоянно е бранил правилното и честно лъчение на делегати от страна на клубовете, защото точно техните гласове вземат решение бъдещето на българския футбол – и нееднократно е подчертавал, че не би позволил компромис, даже при най-малките подозрения. В случая са налице явни операции в опитите за излъчването на представител на клуб, без да бъде свикано и оповестено общо заседание по надлежния ред. Това единствено по себе си е жестоко тъпчене на всички правила и разпореждания, което трансформира актуалните искания в още по-несъстоятелни.

Що се отнася до наличието – господин Градев не просто участва на конгреса, а го направи като част от антуража на претендента Ивайло Дражев; процедура, " усвоена "  и от други деятели на така наречен предприемчив комитет на Димитър Бербатов, заели места в Зала 1 на НДК от квотите на други претенденти. Доколко сходни дейности са морални и до каква степен присъединяване на огромна част от кандидат-президентите в конгреса бе действително – това оставяме на преценката на обществото и на съвестта на забърканите.

Българският футболен съюз още един път показва гордостта си от организацията на правосъдно свиканото Общо заседание по време на пандемия – организация, получила специфични похвали от страна на присъствалите висши функционери на ФИФА и УЕФА, и минала безупречно макар непрекъснатите опити за провокация по време на конгреса и след законно изразения избор на клубовете. 

Нестихващите пропагандни акции и лъжливите внушения, хвърляни в общественото пространство, съществено вредят на имиджа и естественото действие на българския футбол – порочни практики, които демократично определеното управление на БФС изрично осъжда.  

Призоваваме всички недоволни от вота страни да проявят почитание към избора на клубовете и към откритите демократични полезности на страната ни , вместо да упражняват нездравите си управнически упоритости за дестабилизирането на българския футбол. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР