Главният изпълнителен директор на южно корейската корпорация Самсунг - Куон

...
Главният изпълнителен директор на южно корейската корпорация Самсунг - Куон
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Самсунг Електроникс се разделя с компанията

Главният изпълнителен шеф на южно корейската корпорация " Самсунг " - Куон Оу-Хюн подаде оставка, заяви уеб сайтът techcrunch.com. Това се случва, откакто в петък Самсунг направи оптимистично изказване по отношение на предстоящите резултати за последните месеци на годината. Няколко часа по-късно оставката на водача е реалност, а претекстът, посочен от Куон Оу-Хюн е " невиждана вътрешна рецесия ".

Въпреки сполучливите резултати, компанията имаше сложна година, що се отнася до управителния екип. През август вицепрезидентът на Самсунг Ли Джае-Йон, който се очакваше да размени болния си татко като ръководител на борда на шефовете, бе наказан на пет години затвор. Той бе приет за отговорен в голям брой закононарушения: рушвет, заграбване, приключване и укриване на капитали и лъжесвидетелство.

В послание към чиновниците Куон, който работи за компанията в продължение на 32 години, написа, че оставката му е " решение, което от дълго време обмислях ". " Това не беше елементарно, само че усещам, че към този момент не мога да го отхвърля. Тъй като се сблъскваме с невиждана вътрешна рецесия, имам вяра, че е пристигнало времето да стартираме още веднъж, с нов дух и младо водачество, с цел да отговорим по-добре на провокациите на бързо изменящата се ИТ промишленост ", стимулира се той.

Независимо от разбъркванията на върха, Samsung предвижда оперативна облага от към 14.5 трилиона южнокорейски вона (12.8 милиарда долара). Тази сума е съществено нарастване по отношение на 5.2 трилиона, регистрирани през същия интервал на 2016 година Резултатите имат своето пояснение и то е обвързвано с проблемите към фаблета Галакси Ноут 7, регистрирани след миналогодишната премиера на продукта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР