Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че компанията

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че компанията
Коментари Харесай

Мъск поглежда към Индия

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск сподели, че компанията се стреми да влага в Индия „ допустимо най-скоро “. Това се случи след среща с индийския министър председател Нарендра Моди в Ню Йорк.

Желанието на Мъск да влезе на индийския пазар е отдавна. Още през 2017 година основният изпълнителен шеф сподели, че Tesla (TSLA) възнамерява да продава коли там, само че този проект беше отсрочен заради напъните на Tesla да контракти по-ниски вносни мита с локалното държавно управление. Мъск туитна през 2021 година, че Tesla желае да навлезе в Индия, „ само че вносните мита са най-високите в света от всяка огромна страна “.
-->
Tesla се опита да понижи митата, само че съгласно известията индийското държавно управление желае компанията да създава коли на локално равнище, преди да обмисли данъчни облекчения, съгласно Reuters.

В момента Tesla има една гигафабрика в Азия, която се намира в Шанхай. Фабриката в Шанхай е най-големият цех за произвеждане на коли на Tesla отвън Съединените щати и съставлява повече от половината от световните доставки на Tesla през 2022 година

Миналия месец Мъск сподели на събитие, че компанията евентуално ще избере място за нов цех на Tesla до края на годината и че Индия е забавен вид.

И Китай, и Индия се пробват да привлекат световни EV вложения и да подтикват промишлеността на електрическите автомобили.

В сряда Китай разгласи, че ще удължи данъчните облекчения за потребителите, които купуват нови енергийни транспортни средства - които включват електрически коли с акумулатори, добавени хибриди и транспортни средства с горивни кафези - до 2027 година, в последното си изпитание да усили продажбите и производството в най-големия в света пазар на електрически автомобили. Настоящата политика разрешава освобождение от налог при покупка на NEV до края на 2023 година

Данъчните облекчения се чака да доближат 520 милиарда юана (72,3 милиарда долара) от 2024 година до 2027 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР