Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза, че съкращениятаса

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг каза, че съкращениятаса
Коментари Харесай

„Съжалявам за засегнатите“. Зукърбърг съкращава 13% от хората в Meta

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг сподели, че съкращениятаса „ най-трудните промени в историята на Meta “.

Новината следва огромните съкращения в Twitter,които редуцираха към половината от чиновниците си.

„ Знам, че това е мъчно за всички и скърбя изключително за засегнатите “, написа той в изказване.

Сред проблемите на Meta не е единствено световната икономическа обстановка, само че съществуването наконкуренция от страна на TikTok, промени в поверителността на Apple, опасения по отношение на големите разноски за метавселената и непрекъснато присъстващата опасност от контролиране.

Зукърбърг упрекна големите дълготрайни упования за напредък въз основа на повишаването на приходите на компанията по време на пандемията.

Пазарната стойност на компанията през последната година е спаднала до 600 милиарда $ (524 милиарда паунда). Публични компании като Meta би трябвало да разгласяват детайлности за финансите си на всеки три месеца.

„ Много хора предвидиха, че това ще бъде непрекъснато ускоряване. Аз също, тъй че взех решение да увелича доста нашите вложения “, написа Зукърбърг.

Той сподели, че " макроикономическият спад " и " нарасналата конкуренция " са предизвикали приходите да бъдат доста по-ниски от предстоящото.

„ Обърках и в този момент си поемам отговорността “, сподели той.

Съобщението за съкращения на работни места беше необятно предстоящо.

Зукърбърг заяви на стотици ръководители на Meta за проектите във вторник, заяви Wall Street Journal.

Зукърбърг съобщи, че компанията ще се концентрира върху области с висок приоритет на растежкато изкуствен интелект, реклама и „ нашата дълготрайна визия за метавселената “.

Meta ще понижи разноските и на други места - в това число понижаване на разноските си за здания и офиси. Засегнатите чиновници на Meta скоро ще получат имейл, сподели той, и ще имат опция да задават въпроси.

Американските чиновници ще получат заплащания при съкращения на стойност 16 седмично възнаграждение, плюс една седмица за всяка отработена година.Допълнителните преимущества ще включват и продължение на фамилното здравно обезпечаване за шест месеца.

Подкрепата отвън Съединени американски щати ще бъде сходна, само че ще има обособен развой на редуциране, с цел да се вземат поради локалните трудови закони.

Това е вторият кръг от огромни софтуерни съкращения за една седмица,но тонът на изказването на Meta е доста друг от оптимистичната отбрана на Илон Мъск на решението му да редуцира половината от работната мощ на Twitter в петък.

Докато Мъск употребява Twitter, с цел да съобщи, че компанията няма избор, тъй като губи милиони долари всеки ден, изказването на Марк Зукърбърг звучи доста разкаяно.Той поема отговорност и съжалява, отбелязва английското издание.

Ако познавате Зукърбърг, ще разберете, че това е извънредно - той не е прочут като " национален човек " и нормално се концентрира върху работата.

Той безусловно залага всеки собствен $ за основаването на метавселената – виртуален свят, в който той има вяра, че всички ще прекарваме времето си за работа и игра в бъдеще.

Може да минат пет или 10 години, преди този момент да се реализира.Ако е прав, Meta ще се възвърне и, надява се той, ще стане крал на новото интернет потомство.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР