Главният изпълнителен директор на Фолксваген Томас Шафер представи пред германското

...
Главният изпълнителен директор на Фолксваген Томас Шафер представи пред германското
Коментари Харесай

Какви модели ще предлага Фолксваген в близко бъдеще?

Главният изпълнителен шеф на Фолксваген Томас Шафер показа пред немското списание Automobilwoche проектите за близкото бъдеще на автомобилната компания и удостовери, че колосът е съвсем завършил с лансирането на модели с мотори с вътрешно горене.

По-късно тази година Фолксваген възнамерява да стартира идващото потомство на Passat, само че единствено като комби и новия Tiguan. За 2024 е очакван компактният кросоувъри Tayron, който идва от Китай, а за 2025 - осъвременения вид на T-Roc. Шафер удостовери, че ще има още едно потомство модели с мотори с вътрешно горене, при Фолксваген това значи бензинови мотори след световния скандал “Дизелгейт ” и те ще са на пазара и при започване на идващото десетилетие.
 Европейските марки се отхвърлят от дизела и бензина Европейските марки се отхвърлят от дизела и бензина
Бъдещето на дългогодишния шлагер Golf обаче ще е по-различно. За 2024 е очакван сериозен фейслифт и рационализация на модела, с цел да може Golf да остане конкурентноспособен до края на десетилетието. Но няма да има девето потомство на Golf с мотори с вътрешно горене. Шафер загатна, че най-скоро различен известен модел - Polo, ще стигне до финала. Причината за това са строгите екологични условия на стандарта Euro 7 и в случай че би трябвало Polo да бъде оборудван с хибридна система, това ще оскъпи прекалено много субкомпактния модел.
 Фолксваген Голф ще се прероди в наличен електрически автомобил? Фолксваген Голф ще се прероди в наличен електрически автомобил?
Също по този начин, за лансиране през 2026 година е очакван стилен електрически кросоувър с марката на Фолксваген, като моделът може да получи името ID. Tiguan. Фолксваген възнамерява да запази известните имена на модели и в електрическата епоха, която следва, като това важи за Golf и Tiguan, а електрически Golf би трябвало да чакаме след 2028 година, като моделът ще е качен на бъдещата платформа SSP.
 Дачия Спринг събра над 108 000 клиенти Дачия Спринг събра над 108 000 клиенти
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР