Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман на конференция за

...
Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман на конференция за
Коментари Харесай

Шефът на Audi поиска да се спре производството на гориво от нефт


Главният изпълнителен шеф на Audi Маркус Дюсман на конференция за климата, проведена от Speigel и BCG, дефинира производството на въглеводороди като съществена причина за изменението на климата. „ Промяната на климата е породена от изкопаемите горива, които извличаме от земята. Това би трябвало да се спре. Имаме потребност от общество, свободно от изкопаеми горива “, сподели той. Дюсман твърди, че Audi ще реализира това благодарение на електрификация доста скоро, макар че остават повече от 10 години до цялостното прекосяване на марката към електрическа двигателна сила.

По-рано тази година компанията разгласи, че ще има 20 напълно електрически транспортни средства в своята гама до 2025 година, а през 2033-а Audi няма да има модели с мотори с вътрешно горене. В същото време Audi дава обещание, че от 2026 година всички нови модели на марката ще бъдат електрифицирани. Plug-in хибридите, съгласно Дюсман, ще „ преодоляват пропастта “ сред колите с ДВГ и електрическите коли, като по този метод „ вършат прехода към електрическо задвижване равномерен “. Той добави, че " към момента ще има място за хибриди през идващите няколко години ". Говорейки за електрическите коли, шефът на Audi също по този начин акцентира значимостта на инфраструктурата: „ Там, където има електрически коли, би трябвало да има и зарядни станции ".

В същото време, съгласно Audi, електрическите транспортни средства никога не би трябвало да обезпечават по-голям пробег с едно зареждане от сегашните правила. Дюсман съобщи, че бъдещото Audi с електрически задвижващи системи, в противен случай, ще бъде по-малко " самостоятелно ". „ Не мисля, че монтирането на огромни акумулатори с обсег от хиляди километри ще се трансформира в наклонност,” сподели той. " Развитието на инфраструктурата за електрически под формата на увеличение на броя на зарядните станции ще направи това просто излишно ", твърди топ мениджърът. " В резултат на това потенциалът на батерията ще стартира да понижава, което ще направи електрическите автомобили по-леки и по-евтини. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР