Главният изпълнителен директор и основател на онлайн ипотечния кредитор Better.com,

...
Главният изпълнителен директор и основател на онлайн ипотечния кредитор Better.com,
Коментари Харесай

Шефът, уволнил 900 служители по Zoom преди Коледа, се завръща на поста си

Главният изпълнителен шеф и създател на онлайн ипотечния заемодател Better.com, който стана прочут с това, че преди Коледа уволни 900 чиновници посредством диалог в платформата Zoom, се връща на работа, съобщи Си Ен Ен.

Вишал Гарг се завръща към „ отговорностите си на цялостен работен ден “ като основен изпълнителен шеф, излиза наяве от писмо, изпратено до чиновниците на компанията във вторник от борда на шефовете. В писмото се отбелязва, че Гарг е употребявал отпуска, който си взе след абсурда, с цел да „ размишлява върху водачеството си и да се свърже още веднъж с полезностите, които вършат Better ужасно място “.

От писмото се схваща още, че компанията търси нови мениджъри и началник на отдел „ Човешки запаси “, които да вкарат промени във фирмената просвета.

Си Ен Ен напомня, че през декември Граг редуцира 9% от личния състав на по време на конферентен диалог в Zoom. „ Ако участвате в този диалог, вие сте част от злополучната група, която ще бъде съкратена. Службата ви тук се приключва неотложно ", бяха думите на Граг от диалога в Zoom.

Главният изпълнителен шеф даде обещание да изпрати имейл, в който да даде повече елементи за всеобщото редуциране, само че съгласно чиновник на компанията, приказвал със Си Ен Ен, незабавно след конферентният диалог той е изгубил достъпа си до служебният си компютър, телефон, имейл и всички други канали за връзка.

Гарг също е изпратил персонално писмо до чиновниците във вторник.

„ Разбирам какъв брой сложни бяха последните няколко седмици. Дълбоко скърбя за безпокойството и разстройването, които моите дейности предизвикаха. Прекарах доста време, мислейки за това къде се намираме ние като компания и за вида водачество, от което Better се нуждае... и за водача, който желая да бъда. "

 Писмото показва сериозна смяна в тона на Гарг спрямо преди няколко седмици, когато той употребява професионалната мрежа Blind, с цел да упрекна чиновниците си, че „ крадат “ от своите сътрудници, като работят единствено по два часа дневно, които регистрират за осем.

Better.com се прави оценка на 6,9 милиарда $. Компанията зае първото място в класацията с най-хубави започващи компании на LinkedIn през 2021 и 2020 година Подкрепеният от Softbank ипотечен заемодател желае да излезе на борсата, само че към този момент отсрочва тези си проекти заради абсурда с Гарг и съкращенията, написа Блумбърг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР