Главният хирург на САЩ Джеръм Адамс коментира появата на новия,

...
Главният хирург на САЩ Джеръм Адамс коментира появата на новия,
Коментари Харесай

СЗО и главният хирург на САЩ оцениха опасността от новия мутант на К-19  

Главният хирург на Съединени американски щати Джеръм Адамс разяснява появяването на новия, по-опасен вариант на ковид във Англия, поради който доста страни прекратиха въздушните си полети до там.

Той даде изказване през телевизионния канал CBS.

Медикът прикани хората да бъдат по-внимателни: "Вирусите мутират непрекъснато. Ако тази разновидност е доста по-заразна, би трябвало да бъдем по-внимателни, до момента в който чакаме имунизациите. "

Адамс означи, че имунизирането в Съединени американски щати против ковид ще е по-сложно от когато и да било от позиция на логистиката.

При това асистент министърът на опазването на здравето, адмирал Брет Джируар добави, че мотив за въвеждането на нови ограничения към този момент няма.

На 14 декември министърът на опазването на здравето на Англия Матю Хенкок заяви, че в страната е открит нов вариант на ковид, който се популяризира по-бързо от предходния.
От СЗО също разясниха новия вариант във Англия.

Според представители на организацията той в действителност е по-заразен, само че като цяло няма да промени равнището на заплаха от болестта.

Това разяснява специфичният дипломат на СЗО по световната битка с COVID-19 Дейвид Набаро. "Да, той е по-заразен, само че съдейки по всичко, не е по-опасен ", твърди Набаро.

Той акцентира, че хората би трябвало да съблюдават ограниченията за сигурност, само че не се постанова смяна в методите на битката с епидемията поради новия вариант на ковид.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР