Главният говорител на Европейската комисия Маргаритис Схинас има особена харизма

...
Главният говорител на Европейската комисия Маргаритис Схинас има особена харизма
Коментари Харесай

Гласът на Европейската комисия със сензационна новина за бъдещето на България

Главният представител на Европейската комисия Маргаритис Схинас има особена харизма и е съвършеният оратор. В работата си като той всекидневно и ловко жонглира с думите под обстрела на неуместните журналистически въпроси.

Започва да мечтае за кариера в Брюксел още на 17-годишна възраст, до момента в който гледа подписването на Договора за присъединение на Гърция към Европейската икономическа общественост.

Маргаритис Схинас даде искрено и извънредно изявление пред Bulgaria ON AIR.

" Не е елементарно да си лицето и гласът на Европейската комисия, тъй като е по едно и също време голяма отговорност и огромна привилегия. В Комисията сме задължени всеки ден да се приготвяме - да сме проведени, да четем, да ставаме рано и да се изправяме пред най-голямата група упълномощени публицисти на планетата ", уточни за начало Схинас.

На въпроса за какво се бави влизането на България в Шенген той съобщи: " Отне време, само че в този момент с съображение можем да кажем, че сме покрай завършването на този развой. Председателят Юнкер неведнъж съобщи, че в този момент е времето. Въпрос на къси периоди е. Надяваме се това да се случи още при комисията " Юнкер ". Крайното решение е в ръцете на страните членки, а не в ръцете на Комисията ".

Маргаритис Схинас уточни още, че е воля на английския народ да реши дали Brexit е бракоразвод с Европейски Съюз вечно или ще се върне при колегата който е напуснал.

" Ние бяхме изоставените, нашите английски другари взеха решение да си тръгнат. Brexit ще се случи - сега завършваме изискванията по съглашението за бракоразвод, само че и основите по бъдещото ни партньорство ", изясни Схинас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР