Главният дизайнер на Porsche Майкъл Мауер заяви, че компанията няма

...
Главният дизайнер на Porsche Майкъл Мауер заяви, че компанията няма
Коментари Харесай

Porsche не се интересува от електрически хиперкари

Главният дизайнер на Porsche Майкъл Мауер съобщи, че компанията няма да създава електрически хиперкари с потенциал от няколко хиляди конски сили. Както изясни Майкъл Мауер, началник на отдела за дизайн на Porsche в изявление за Autocar, фирмите не се интересуват от електрически хиперкари, които в последно време се появяват толкоз постоянно в автомобилните вести.

Причината е в личното тегло, батериите и аеродинамиката. „ Смятам, че при сегашната маса на батериите е извънредно мъчно да се откри компромис сред мощ, ръководство и общо тегло на колата “, споделя дизайнерът. „ Тези хиперкари не са единствено тежки, дизайнът им е значително подбуден от аеродинамиката, тъй че в последна сметка всички наподобяват доста сходни “, добавя Мауер.

Следователно основният дизайнер на Porsche отбелязва, вместо различен неопределен електрически хиперкар с мощ от няколко хиляди конски сили е доста по-интересно да се направи лека и компактна кола с емфатичен акцент върху ръководството ѝ, като даже може да не е чист електрически автомобил, а да разполага с хибриден силов тракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР