Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи, че има условия

...
Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи, че има условия
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Има условия за епидемия от морбили у нас


Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев заяви, че има условия за зараза от морбили у нас. Той съобщи, че в Европа има повишаване на случаите в последните години – за 2015-а са 4000, 2016-а - 5000, 2017-а – 15 000 случая. Най-много бяха в Румъния и Италия - по 5000 случая. Малко по-малко са в Гърция, към 1000 в Сърбия, разяснява Кунчев пред бТВ.

Има действителна опасност непрестанно, добави Кунчев и посочи, че казусът, довел до епидемията в Столипиново предходната година също е бил импортиран – от Германия. Последният случай предходната седмица е от Италия – майка и дете - и двамата са заболели. Майката е в тежко положение и се лекуват в Инфекциозната болница, посочи инспекторът.

Преди дни Европарламентът предизвести за рисков спад във имунизациите. Комисията по публично здраве към Екологичен потенциал уточни, че намаляващото публично доверие във имунизирането съставлява огромно предизвикателство и към този момент е довело до последствия за здравето.

Данните на Екологичен потенциал показват, че всяка година имунизирането предотвратява 2,5 млн. смъртни случаи, а за интервала 2008 до 2015 година е имало 21 хиляди случаи на предотвратими заболявания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР