Главни пътни артерии в област Стара Загора бяха блокирани от

...
Главни пътни артерии в област Стара Загора бяха блокирани от
Коментари Харесай

Миньори и енергетици на бунт. Блокираха пътни артерии

Главни пътни артерии в област Стара Загора бяха блокирани от протестиращи миньори и енергетици. Малко преди 7:00 часа те ограничиха опцията за прекосяване през прохода Хаин боаз в региона на село Гурково. Протестиращите блокираха и основния път сред Стара Загора и Хасково, основния път София- Бургас, както и придвижването пред Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

Настояването на енергетиците е за отсрочване на точката за Териториалните проекти за обективен преход, която би трябвало да се гледа по време на днешното изключително съвещание на Министерския съвет.
-->
При гражданското непокорство на прохода „ Република “ се стигна до напрежение сред протестиращи и водачи.

Вчера миньори, енергетици и представители на синдикални организации се събраха пред постройката на Културния център в Раднево, където трябваше да се организира изключителната среща с представители на Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване и благоустройството. 

В сряда беше планувано гласоподаване на Плановете за обективен преход на въглищните райони, само че беше отсрочено поради зародилото напрежение. Вчера заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов беше в Раднево, само че синдикати, миньори и енергетици отхвърлиха да го изслушат.

Днес Министерският съвет се събира на изключително съвещание, с цел да прегледа Териториалните проекти за обективен преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник. Разчетите на премиера Николай Денков са, че в случай че проектите не са одобряват, България може да загуби 1,4 милиарда лева Те съставляват документ, който би трябвало да разпише по какъв начин страната ни ще се оправи с последствията от затваряне на въглищните централи. Именно поради тях се стигна и до напрежение в ръководещото болшинство, написа Vesti.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР