Главна дирекция Борба с организираната престъпност и Асоциация на Банките

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност и Асоциация на Банките
Коментари Харесай

ГДБОП и родни банки борят кибер измамите

Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и Асоциация на Банките в България (АББ) подписаха меморандум за съдействие, с който удостоверяват обединяването на напъните си за предварителна защита и битка с кибер измамите и повишение на информираността на потребителите за предотвратяване от подобен вид закононарушения.

По-тясното взаимоотношение сред представителите на банковия бранш в България и правоохранителните органи цели да докара до по-успешно противопоставяне на честите закани в киберпространството.

АББ и ГДБОП-МВР са единомислещи, че новите и все по-нестандартни способи, по които потребителите на финансови услуги са атакувани от нарушителите, могат да бъдат овладени сполучливо посредством просветителни акции, които да покачват информираността на жителите, да ги срещнат с другите способи, по които могат да станат цел и какви дейности да подхващат, с цел да не са уязвими от заканите.

Добрата осведоменост на жителите, настоящи в персонално качество или като представители на юридически лица, е от основно значение за разпознаването и предварителната защита на станалите известни в последно време офанзиви, като фишинг (phishing), малуер (malware), криптовируси (ransomware), както и по отношение на разпространение на други типове злотворен програмен продукт.

Досегашното съдействие сред двете организации към този момент докара до сполучливи осведомителни акции, целящи предварителната защита на кибер закононарушенията и по-добрата осведоменост на българските жители. Такъв образец е европейската акция против " финансовите мулета ", която беше извършена взаимно на територията на България през ноември предходната година.

Банките в България са интензивно ангажирани в предварителната защита и битката с кибер заканите и поставят всички нужни старания, с цел да оказват помощ на своите клиенти да не се трансформират в жертви на сходни закононарушения.

Подписването на меморандума за съдействие с ГДБОП е още една стъпка в тази посока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР