Не службите, а политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства,

...
Не службите, а политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства,
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС не изключва у нас да има частни разузнавателни служби

Не службите, а политиците се изкушават да употребяват нерегламентирани средства, с които основават компромати. Много постоянно и се изкушават по един или различен метод и да въвлекат службите в тази своя война. Това разяснява пред БТВ някогашният началник на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Цветлин Йовчев . Поводът за коментара му бяха записите, които бяха пуснати предходната седмица в няколко уеб страницата от частен диалог сред политици от Продължаваме промяната.

Според Цветлин Йовчев значимо е в тази ситуация да се разбере механизмът, по който са направени тези записи и дали той е бил противозаконен. " Мога да се обзаложа, че не е по легален път " , съобщи Йовчев, съгласно който в службите " няма толкоз малоумен човек, който да си заложи главата за това ".

Едновременно с това Йовчев не отхвърли опцията този запис да е бил изработен от частни разследващи структури . Макар и не непосредствено Цветлин Йовчев съобщи, че знае за съществуването на такива " частни разследващи структури " у нас и не изключва да са една, две, а може и да са повече . " Слуховете приказват, че те са повече от една. "

Цветлин Йовчев уточни като образец случая " Марсалек " в Австрия , където точно и , бяха събирали информация за журналиста Христо Грозев по предписание на Кремъл. " Тези структури би трябвало да се унищожават - рискови са освен поради компроматната война, а и за националната сигурност ", безапелационен е някогашният ръководител на ДАНС.

Странното обаче е, по думите на Цветлин Йовчев, че страната и законодателя не вършат нищо по въпроса да обезвреждат съществуването им . Няма и профилирано звено, което да им противодейства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР