Гласът ни е важен, трябва да използваме това правомощие, заяви

...
Гласът ни е важен, трябва да използваме това правомощие, заяви
Коментари Харесай

Премиерът Янев: Ситуацията по границата с Турция е нормална

Гласът ни е значим, би трябвало да използваме това пълномощие, съобщи служебният министър председател Стефан Янев, откакто гласоподава в днешния балотаж.

" Отново ден за избори, още веднъж гласуваме. Този път, с цел да определим нашите желания за президентската двойка. Гласуваме за президент и вицепрезидент, които по разбиранията на всеки един от българските жители, имащи право на глас, е добре да изразят своето желание - за двойката, която съгласно тях най-добре ще въплъщава заложените в Конституцията и законите пълномощия на президентската институция. За метода, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за метода, по който се образува вътрешната политика, за метода, по който президентът извършва своите пълномощия като висш главнокомандващ ", сподели Янев.

Той разяснява и дипломатическото напрежение с Турция поради множеството инспекции на границата.

" Мисля, че обстановката на границата е естествена. В такива дни като избори има малко повече сензитивност и малко повече говорене за това какво се случва и какво не. От няколко дни там се прави профилирана интервенция и някои хора евентуално изпитват стеснение, закъснение и хипотетично това може да докара до някакъв тип обвиняване, че се прави преднамерено. Не мисля, че това е казусът ", успокои Стефан Янев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР