Гладуване, броене на калории, следване на стриктни диети, тренировки във

...
Гладуване, броене на калории, следване на стриктни диети, тренировки във
Коментари Харесай

Малките промени в храненето, които ще ви помогнат да отслабнете

Гладуване, преброяване на калории, следване на прецизни диети, тренировки във фитнеса до безсилие. С месеци пробвате какви ли не способи за  намаляване , а кантара продължава да не помръдва.

Спокойно, ще съумеете. Просто би трябвало да измененията мъничко метода и навиците си на хранене и живот.

6 съвета, които ще ви оказват помощ в отслабването

Намалете рафинираните въглехидрати

Един от методите да намалите тежестта си е като намалите приема на захари и нишестета. Можете да го извършите или като преминете на кето режим на хранене или като замените въглехидратите с пълнозърнести храни.

Ако се спрете на кето (хранене с ниско наличие на въглехидрати) организмът ви ще стартира да употребява за сила складираните мазнини вместо въглехидрати, а това значи, че ще започнете да губите килограми.

Ако изберете да замените въглехидратите с пълнозърнести храни, тогава в организма ви ще се натрупват по-големи количества фибри, които ще работят за нормализиране работата на червата. Освен това фибрите ще ви засищат за по-дълго време и няма толкоз постоянно да изпитвате апетит.

Хапвайте повече протеини, зеленчуци и потребни мазнини

При всяко хранене се пробвайте да включвате източник на протеини, зеленчуци и източник на мазнини.

Протеини –  Те са изключително значими, защото храните богати на тях освен засищат и понижават възприятието на апетит, само че и оказват помощ да запазите мускулната си маса, когато започнете да отслабвате.

Затова е значимо в дневното ви меню да участват месо (пилешко, телешко, агнешко, свинско), риба и морски блага (сьомга, пъстърва, сардини, скариди и други) и яйца.

Зеленчуци –  Що се отнася до зеленчуците, тях можете да ги консумирате когато и колкото ви се хапват. Всички зеленчуци са освен хранителни, само че и доста потребни, засищащи и са отлични помощници в отслабването.

Единствените зеленчуци, които е добре да избягвате са картофи, сладки картофи, царевица и зимна тиква. Казваме го, защото те са с по-голямо наличие на въглехидрати, а както споменахме, един от методите да накарате кантара да помръдне е да сведете приема на въглехидрати до най-малко.

Мазнини –  Вашето тяло се нуждае от потребни мазнини, без значение на какъв хранителен проект ще се спрете. Затова не се лишавайте от мазини и ги включете в менюто си.

Полезно е да вземем за пример да си хапвате по няколко сурови ядки дневно, авокадо или да употребявате зехтин при подготвяне на салатите си. Можете също по този начин да си хапвате маслини, както и да употребявате масло или кокосово масло, само че там бъдете малко по-внимателни, защото маслото има по-високо наличие на наситени мазнини.

Пийте повече вода

Водата е освен главен детайл за вярното действие на тялото ви, само че е един от правилните помощници с отслабването. Ако в действителност желаете забързате метаболизма си, поставете си цел да пиете най-малко по литър – литър и половина вода дневно.

Яжте постепенно и ставайте от масата, преди да сте се нахранили изцяло

Ако имате табиет да се храните бързо и на крайник, пробвайте се да го измененията. Казваме това, защото когато се храните бързо организмът ви не може да осъзнае незабавно дали храната му е задоволителна или не и по този начин поглъщате повече храна, в сравнение с в реалност ви е нужна.

Затова, пробвайте се да се храните постепенно, сдъвквайте деликатно храната и ставайте от масата малко преди да се почувствате изцяло сити.

Движете се повече

Като споделяме физическа интензивност, това не значи, че би трябвало наложително да сте по няколко часа дневно във фитнеса или да тичате всеки ден по 10 километра.

Достатъчно е да ходите повече пеш с умерено движение, да карате колело, да ходите пеш до работа и назад и по опция да не употребявате асансьор, с цел да се качите два етажа нагоре в постройката.

Ставайте от дивана или от стола в офиса и се движите всекидневно най-малко 30 минути и след време сами ще усетите, че се чувствате освен доста по-бодри и здрави, само че и че намалявате лека – бавно тежестта си.

Не ставайте плебей на кантара

Постоянното следене на кантара няма да ви докара нищо положително, единствено може да ви стресира и демотивира. Затова, решите ли да измененията метода си на хранене, оставете кантара на мира и се пробвайте да не го употребявате повече от един път на седмица.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР