Гимнастичките от железничарски клуб по художествена гимнастика „Анелия“ станаха комплексни

...
Гимнастичките от железничарски клуб по художествена гимнастика „Анелия“ станаха комплексни
Коментари Харесай

„Анелия“ – Мездра станаха комплексен победител в турнир „Коледни звездички“

Гимнастичките от железничарски клуб по художествена гимнастика „ Анелия “ станаха сложни спечелили в обичайния шампионат „ Коледни звездички “. Мездренският клуб събра 95 точки в крайното класиране и справедливо се изкачи на най-високата стълбичка. Възпитаничките на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова се постановиха в сложна конкуренция от над 100 гимнастички от пет клуба.
Втори в комплексното класиране остана тимът на „ Елегант “ – Плевен с 83 т., трети – „ ВИП “ – Раднево с 51 т. Извън почетната тройка останаха тимовете на „ Елит “ – Стара Загора с 47т. и „ Ритмика “ – София с 38 т.
Турнирът се организира във формат мини-ансамбли, който от ден на ден се постанова в народен и интернационален мащаб. Мездренските състезателки завоюваха 5 златни, 6 сребърни и 3 бронзови оценки в другите категории и възрастови групи.
Специална премия получи и най-малката гимнастичка на шампионата – 5-годишната Йоана Арабаджиева от тима на „ Елит “.
Главен арбитър на надпреварата бе оповестената от Българска федерация по художествена гимнастика за най-хубав арбитър за 2018 година Валя Маркова – възпитаничка на локалния клуб „ Анелия “. Съдия съдия бе Нина Алексиева.
14-то издание на „ Коледни звездички “ откри общинският консултант Наталия Христова – ръководител на Постоянната комисия „ Образование, просвета, просвета, спорт и юношески действия “ с думите:
„ Ако има спорт, който да е побрал в цялата си същина всичката хубост и деликатност, която може да сътвори природата и самият живот, това е художествената гимнастика. За 14-ти път Мездра е хазаин на една магия “. Г-жа Христова изрече и думи на благодарност към уредниците на шампионата, по тази причина, че се е трансформирал в запазена марка на Мездра.
„ Главният провинен “ – Лили Николова – основател и уредник на надпреварата, която получи бурни овации от публиката, изрече своите усещания от тазгодишното издание.
„ Впечатляващо тази година в шампионата е присъединяване на от ден на ден деца в огромните възрасти – девойки младша и старша възраст. Това значи, че клубовете съществено се замислят да включват този формат в подготвителната си работа, още повече, че от две години той е в държавния състезателен календар в категория „ Б “. “
Г-жа Николова показа, че откакто най-влиятелната жена в художествената гимнастика Ирина Винер промотира формата за дребни ансамбли /двойки и тройки/, той евентуално скоро ще заеме своето място в интернационалния състезателен календар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР