Гилдията на актьорите обяви номинациите за 29-ите си годишни награди,

...
Гилдията на актьорите обяви номинациите за 29-ите си годишни награди,
Коментари Харесай

Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди, определяни като „малките Оскари”

Гилдията на актьорите разгласи номинациите за 29-ите си годишни награди, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

" Вавилон ", " Баншите от Инишерин ", " Всичко на всички места едновременно ", " Семейство Фейбълман " и " Жените приказват " са номинирани за водещата премия за най-хубав актьорски състав във филмовите категории.

Призът за най-хубава актриса ще си оспорват Кейт Бланшет за " Лидия Тар ", Вайола Дейвис за " Жената боец ", Ана де Армас за " Блондинка ", Даниел Дедуайлър за " Тил " и Мишел Йео за " Всичко на всички места едновременно ".

Носителят на оценката за най-хубав артист ще бъде определен всред Остин Бътлър за " Елвис ", Колин Фарел за " Баншите от Иниширин ", Брендън Фрейзър за " Китът ", Бил Наи за " Да живееш " и Адам Сандлър за " Баскетболна звезда ".

Поредиците " Обадете се на Сол ", " Озарк ", " Короната ", " Разделение " (Severance) и " Белият лотос " пък са с номинации за водещата премия на Гилдията на актьорите за най-хубав актьорски състав в ефирен трагичен сериал.

Претендентките за наградата за най-хубава актриса в ефирен трагичен сериал са Дженифър Кулидж за " Белият лотос ", Елизабет Дебики за " Короната ", Джулия Гарнър за " Озарк ", Лора Лини за " Озарк " и Зендая за " Еуфория ".

Наградата за най-хубав артист в ефирен трагичен сериал ще си оспорват Джонатан Банкс за " Обадете се на Сол ", Джейсън Бейтман за " Озарк ", Джеф Бриджис за " Старецът ", Боб Оденкърк за " Обадете се на Сол " и Адам Скот за " Разделение ".

Номинираните продукции за най-хубав актьорски състав в ефирен комедиен сериал са " Начално учебно заведение Абът ", " Бари ", " Мечката ", " Хитринки " и " Само убийства в постройката ".

С номинации за най-хубава актриса в ефирен комедиен сериал са Кристина Апългейт за " Dead to Me ", Рейчъл Броснахан за " Прекрасната госпожа Мейзъл ", Куинта Брънсън за " Начално учебно заведение Абът ", Джийн Смарт за " Хитринки " и Джена Ортега за " Уенздей ".

В категорията за най-хубав артист в ефирен комедиен сериал ще се съревновават Антъни Кариган за " Бари ", Бил Хейдър за " Бари ", Стив Мартин за " Само убийства в постройката ", Мартин Шорт за " Само убийства в постройката " и Джеръми Алън Уайт за " Бари ".

Отличието за най-хубава актриса в ефирен лимитиран сериал или филм ще си оспорват Емили Блънт за " Англичанинът ", Джесика Частейн за " Джордж и Тами ", Джулия Гарнър за историята на Анна Делви " Inventing Anna``, Ниси Нeш-Бетс за " Дамер - Чудовище: Историята на Джефри Дамер " и Аманда Сайфред за " The Dropout ".

С номинации за най-хубав артист в ефирен лимитиран сериал или филм са Тарън Еджъртън за " Черна птица ", Пол Уолтър Хаузър за " Черна птица ", Сам Елиът за " 1883 ", Евън Питърс за " Дамер - Чудовище: Историята на Джефри Дамер " и Стив Карел за " Пациентът ".

Номинациите оповестиха актрисите Хейли Лу Ричардсън и Ашли Парк онлайн в Инстаграм.

Наградите на актьорската колегия се считат за стабилен знак за триумф на " Оскар " -ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и просвета. Миналата година отличените от Гилдията на актьорите " КОДА: Дете на глухи родители ", Уил Смит, Джесика Частейн, Трой Коцур и Ариана ДеБоуз повториха триумфа си и на церемонията за премиите " Оскар ".

Церемонията за 29-ите годишни награди на Гилдията на актьорите ще се състои на 26 февруари в Лос Анджелис. Те обаче няма да се излъчват както всекидневно от телевизионните канали Ти Ен Ти и Ти Би Ес, а в канала в Ютюб на Нетфликс, откакто бе оповестено, че е подписано дългогодишно партньорство със стрийминг платформата. Следващата година церемонията ще се предава непосредствено по Нетфликс, отбелязва Асошиейтед прес.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР