Гигантски домат бе откъснат у нас. Червеният зеленчук е отгледан

...
Гигантски домат бе откъснат у нас. Червеният зеленчук е отгледан
Коментари Харесай

Огромни домати берат в Казанлъшко

Гигантски домат бе откъснат у нас. Червеният зарзават е отгледан в дом в Казанлък и тежи близо един кг. Доматът е розов и отгледан по екологичен метод.

Не е торен с нищо и е поливан с вода от бунар, оповестява дамата, която го е отгледала, пред ДарикнюзБг.

Домат със същите размери е отгледан и в градината в къщата на семейство Стефанови от село Голямо Дряново, община Казанлък. Зеленчукът-чудо е открит, до момента в който членовете на фамилията прибират продукцията, с цел да заредят с нея буркани.

Когато синът на Радка Стефанова - Минчо, сложил големия зарзават на кантара, той посочил тъкмо един кг. Въпреки необикновените размери на домата, младият мъж, не бил по никакъв начин сюрпризиран, защото и преди този момент от фамилната градина били късани домати с внушително тегло.

Семейството от село Голямо Дряново е доста гордо от реколтата си. Стефанови споделят, че доматът, както и другите им култури, е биопроизводство. Той е вирял в природосъобразни условия и не е бил наторяван с нездравословни торове.

Това не е първата година, в която Стефанови имат домати в двора си. И различен път те са се радвали на приемлива продукция, само че несъмнено зеленчукът, придобит в този момент, бие досегашните им персонални върхове.

Не можем да не отбележим, че това лято великански домати бяха откъснати и на други места в страната. Припомняме, че тъкмо преди два месеца семейство от Търговище се похвали с домат, тежащ над два кг.

Впечатляващият зарзават беше отгледан от Веска и Иван Йорданови. Когато фамилията го разкрило, не могло да повярва на творението си. Кантарът посочил, че розовият домат тежи тъкмо 2350 грама. С това си тегло зеленчукът е единствено с към 1.5 кг по-лек от най-големия домат, прочут до момента.

Веска Йорданова, която е здравна сестра, показа, че тя и брачният партньор ѝ и различен път са отглеждали домати, само че несъмнено тази година са по-доволни от всеки път.

Тази година всичките ни домати са едри. Обикновено са към 1.300 кг. Има обаче и по-едри, показа госпожа Йорданова и също като останалите производители акцентира, че нейните домати са екологично чисти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР