Гигантът HSBC съобщи в понеделник, че придобива британското дъщерно дружество

...
Гигантът HSBC съобщи в понеделник, че придобива британското дъщерно дружество
Коментари Харесай

Британското подразделение на Silicon Valley Bank е продадено за... 1 паунд

Гигантът HSBC заяви в понеделник, че придобива английското дъщерно сдружение на банкрутиралата американска банка Silicon Valley Bank за 1 паунд, спасявайки основен заемодател за софтуерните стартъпи във Англия.

„ Това придобиване има отличен стратегически смисъл за нашия бизнес в Обединеното кралство “, съобщи в изказване Ноел Куин, основният изпълнителен шеф на най-голямата банка в Европа HSBC.

Стъпката идва, откакто управляващите в Съединени американски щати започнаха дейности за поддръжка на депозитите и за прекъсване на възможни по-широки последствия от, известна като един от водещите кредитори на софтуерни стартъпи.

Ходът на HSBCобаче ще отбрани депозитите, без да се постанова поддръжка от страната и респективно да се взима от джоба на английския поданик.

След като беше направено известието, Английската централна банка съобщи, че банковата система на Англия е постоянна.

„ Нито една друга английска банка не е директно, значително наранена от тези дейности или от преструктурирането на американската банка майка на SVB UK (б.р. – английското подразделение). По-широката банкова система на Обединеното кралство остава сигурна, постоянна и добре капитализирана. “

SVB UK е отделена от американската група, а HSBC съобщи, че активите и пасивите на компанията майка са изключени от договорката.

Новината ознаменува края на трескавите договаряния сред държавното управление, регулаторните органи и евентуалните купувачи за английския бизнес на SVB, който протекоха през уикенда.

Към 10 март Silicon Valley Bank UK Limited е имала заеми за към 5,5 милиарда паунда и депозити за към 6,7 милиарда паунда, заяви HSBC. Очаква се личният капитал на SVB UK да бъде към 1,4 милиарда паунда.

Сделката завършва неотложно, добави банката.

За разлика от Съединените щати, Англия не е оповестила по-широки ограничения за ликвидност на банковата система.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР