Геймърската аудитория става все по-взискателна и покупката на нови геймърски

...
Геймърската аудитория става все по-взискателна и покупката на нови геймърски
Коментари Харесай

Ревю на слушалките SteelSeries Arctis 3 Console – отличен звук и комфорт

Геймърската публика става все по-взискателна и покупката на нови геймърски слушалки се трансформира във все по-сложна задача. Затова и водещите производители влагат все по-усилено в нововъведения, постоянно конкурирайки по този индикатор даже основателите на преносими компютри. Един образец за това е моделът SteelSeries Arctis 3 Console edition, който получихме напълно неотдавна в редакцията и и имахме опция да тестваме.

Слушалките са усъвършенствани за необятен набор от игрови конзоли - PlayStation, Xbox, Nintento Switch, както и за разнообразни VR и мобилни устройства. Ето какво демонстрира нашият обзор на опциите на тези геймърски слушалки:

Първи усещания и дизайн

Още при първия взор в кутията на Arctis 3 Console прави усещане, че слушалките наподобяват ужасно - с матово черно покритие, което им придава изтънчен и грациозен тип. Дизайнът е моден и минималистичен. Когато ги взехме в ръце, установихме, че те също така са доста леки (едва 296 гр. по данни на производителя).



При слагане на главата незабавно се усеща, че наушниците им са доста меки. Те са направени от плюш, който основава чувство за комфорт. Този резултат се добавя и от гъвкавата лента за глава, която е и доста лесна за контролиране, както и от лесният за изваждане и прибиране за секунди микрофон. Направи ни усещане още, че даже и при дълготрайно потребление, липсва изпотяване на ушите, каквото има при множеството слушалки на пазара. Това прави Arctis 3 Console доста подобаващи за работа или гейминг в продължение на часове и ги прави още по-добър избор за игра през летните месеци.

Звук

Очакванията ни във връзка с звука също се оправдаха. Трябваха ни единствено няколко секунди, с цел да установим, че  обсъжданите слушалки на SteelSeries обезпечават богат и явен тон, с компактен бас. Това усещане се затвърди и след тестване с няколко разнообразни вида игри. Имахме опция да използваме и вградената Surround sound технология, която способства за пълноценно преживяване, изключително при FPS игрите.

Микрофонът

се намира в лявата слушалка. В нея той е съвсем изцяло спретнат, а при нужда се издърпва с едно елементарно придвижване. След това също толкоз бързо може да се прибере, с цел да не пречи.



Прави усещане, че той е направен с гъвкаво рамо по този начин, че да може елементарно да се контролира до мечтаната от употребяващия слушалките позиция. Всичко това разрешава на микрофона да улавя даже и най-слабия тон, задоволявайки по този метод потребностите на всеки разпален геймър.

Технически характерности

Слушалките работят при честоти 20 - 22000 Hz, а чувствителността им е 98db. Свързват се с 3,5 мм. жак и разполагат със S1 драйвъри за високоговорители. Микрофонът е ClearCast с сензитивност -48 db и периодичност - 100Hz - 10000Hz. Управляват се елементарно и интуитивно с приложението на SteelSeries.



В умозаключение

От тестванията, които направихме с Arctis 3 Console можем да обобщим, че това са едни от най-хубавите слушалки, които сме употребявали в този ценови диапазон (около 140 лева.). Със своята удобна структура, кристално явен тон. както и грациозен и банален дизайн, слушалките са идеалното допълнение за всекидневието на всеки геймър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР