GettyImages Турция също прекъсна пътническите въздушни връзки с Обединеното кралство заради

...
GettyImages
Турция също прекъсна пътническите въздушни връзки с Обединеното кралство заради
Коментари Харесай

Турция също забрани полетите от и за Великобритания

 GettyImages Турция също прекъсна пътническите въздушни връзки с Обединеното кралство поради откритата там нова, по-заразна разновидност на ковид, съобщи Анадолската организация. Редица европейски страни също не разрешиха пътешестване за и от Англия.

Снощи министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа сподели, че всички пасажери, които са на борда на полети, които към този момент са отпътували, ще бъдат тествани и сложени под карантина при идването си.

Рано в понеделник турските управляващи започнаха да тестват идващите пасажери, оповестява организацията, представена от Българска телеграфна агенция

Междувременно полетите от Англия до Полша ще бъдат спрени от през днешния ден в среднощ поради терзанията, свързани с нов вариант на ковид, заяви представител на полското държавно управление, представен от Ройтерс.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи през вчерашния ден, че новият вариант е довел до бързо увеличение на случаите в страната. Правителството му стегна рестриктивните мерки за Лондон и околните региони и се отхвърли от желанията да смекчи ограниченията за интервала на коледните празници.

Десетки страни, в това число Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Белгия, Салвадор и Иран вкараха ограничавания за пасажери и полети от Англия след известието на Джонсън. България също забрани полетите от Обединените кралство, приемайки по изключение тази нощ три полета, защото българските жители към този момент са били на летищата все още на оповестяване на възбраната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР