Гешев изрази опасения, че мафията ще спечели от закриването на

...
Гешев изрази опасения, че мафията ще спечели от закриването на
Коментари Харесай

Гешев за закриването на спецсъда: Печели мафията

Гешев изрази опасения, че " мафията ще завоюва от закриването на спецструктурите ". Категорично срещу закриването на профилираните съд и прокуратура още веднъж се разгласи обвинител №1 Иван Гешев.

Главният прокурор затвърди мнението си, че концепцията е в полза на мафията по време на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет, в което за пръв път взе участие новоназначения длъжностен министър на правораздаването Красимир Янков. “Това, което се случва, е по-скоро тричане на съдии, а не на прокурори ”, сподели още основният прокурор, написа Фрогнюз.бг.

На съвещанието на се разиска декларацията във връзка импортираното от 45-тото Народно заседание предложение тези структури да бъдат закрити. Още тогава остро против концепцията се оповестиха следователи и прокурори. От ГЕРБ реагираха в синхрон. 

Текстът на декларацията още е обект на разискване. В плана й обаче е записано, че Пленумът на Висш съдебен съвет “изразява безапелационна поддръжка към съдиите, прокурорите, следователите, правосъдните чиновници, които се оповестиха против закриването на профилираните наказателни органи ”. 

Ние сме Висш съдебен съвет. Ние сме хората, които изискуем реакция и ние сме хората, които би трябвало да защитим всеки магистрат ", сподели още Гешев.

По време на полемиката ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов сподели, че няма да поддържа декларацията. Той съобщи, че в декларацията, която им се предлага, няма никакви правни претекстове и я дефинира като политическа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР