Германското външно министерство обяви служител на руското посолство в Берлин

...
Германското външно министерство обяви служител на руското посолство в Берлин
Коментари Харесай

Германия и Швеция изгониха руски дипломати

Германското външно министерство " разгласи чиновник на съветското посолство в Берлин за личност нон грата ", оповестява в понеделник министерството, представено от ТАСС.

" С тази стъпка федералното държавно управление дава отговор на решението на Руската федерация в петък ", се споделя в изказването.

В петък съветското външно министерство заяви, че, взели участие в противозаконни дейности в Москва и Санкт Петербург на 23 януари.

" Това решение е безпричинно ", съобщи немското външно министерство . Те означиха, че немският посланик е работил в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Шведското външно министерство също разгласи, че експулсира съветски посланик от страната в отговор на експулсирането на чиновник на шведското генерално консулство в Санкт Петербург, написа в " Туитър " външният министър Ан Линде.

" Информирахме съветския дипломат, че от представителя на съветското посолство се желае да напусне Швеция. Това е явен отговор на неприемливото решение за експулсиране на шведски посланик , който единствено изпълняваше отговорностите си ", добавя тя.

Германия изяснява, че решението е взето в тясна съгласуваност с Полша, Швеция и дипломатическата работа на Европейски Съюз , оповестява АП.

Този ход е в миг, когато представители на Европейски Съюз размишлява за бъдещето на проблематичните връзки на блока с Русия , на фона на дълбока угриженост, че огромният им източен комшия вижда демокрацията като опасност и желае да се отдалечи от Европейски Съюз.

Решението на Москва е като пестник за Европейски Съюз , тъй като пристигна, когато ръководителят на дипломацията на 27-членния блок Жозеп Борел се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров. Борел сподели, че е в обществените медии .
 Русия недоумява за какво Борел си е мълчал в Москва, а в Брюксел подлага на критика
Русия недоумява за какво Борел си е мълчал в Москва, а в Брюксел подлага на критика

" Никой не го ограничаваше нито по време, нито във формата "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР