Германското правителство ще национализира дъщерното дружество на Газпром в Германия,

...
Германското правителство ще национализира дъщерното дружество на Газпром в Германия,
Коментари Харесай

Берлин национализира дъщерното дружество на "Газпром" в Германия

Германското държавно управление ще национализира дъщерното сдружение на " Газпром " в Германия, като го слага краткотрайно под контрола на федералния енергиен регулатор, заяви през днешния ден икономическият министър Роберт Хабек, откакто предходната седмица съветският газов тръст ненадейно съобщи, че се отдръпва от „ Газпром Германия “.

Министерството на стопанската система в Берлин аргументира необикновената си стъпка с неразбираемите правни връзки сега в газовия снабдител. Според медиите има опити от Москва дъщерната компания на „ Газпром “ да продължи да управлява бизнеса.

Още през днешния ден се чака да бъде оповестено разпореждане за вдишване на контрола над немската част на концерна от Германския енергиен регулатор. Той ще е настойник на „ Газпром “ до 30 септември.

Правителството прави нужното, с цел да подсигурява сигурността на доставките в Германия, а това включва да не излага енергийните инфраструктури в страната на случайни решения от страна на Кремъл, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек.

„ Газпром Германия “ управлява сериозно значими инфраструктури в страната които са от най-голямо значение за газовите доставки. Подчиняването му на държавен регулатор е в полза на обществото и за подсигуряване на доставките.

В петък „ Газпром “ съобщи, че се разделя с немската си дъщерна компания, само че към момента не е ясно кой ще я поеме. Германия обаче изпревари събитията, поставяйки я под своя надзор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР