Германското правителство съобщи днес, че се подготвя да обяви нов

...
Германското правителство съобщи днес, че се подготвя да обяви нов
Коментари Харесай

Германия с нови мерки за намаляване на замърсяването от дизелови автомобили

Германското държавно управление заяви през днешния ден, че се приготвя да разгласи нов кръг ограничения за понижаване на замърсяването от дизеловите коли, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Говорител на министерството на превоза сподели, че до на следващия ден ведомството ще разгласи метод за решение на дизеловия проблем, поради който в няколко немски града бяха издадени забрани за по-старите дизелови коли, защото предизвикват високи нива на замърсяване с азотен оксид. Вестник "Билд " написа, че немските автомобилопроизводители оферират скица, при която дават награда от 3000 до 10 000 евро при подмяна с по-нов модел кола. Министерството на превоза не е удостоверило или отхвърлило информацията.

Ръководителите на партиите, участващи в ръководещата коалиция в Германия на канцлера Ангела Меркел - нейния Християндемократическия съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) - ще се срещнат на следващия ден, с цел да търсят компромис по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР