Германското правителство, представлявано от федералния министър на икономиката Роберт Хабек,

...
Германското правителство, представлявано от федералния министър на икономиката Роберт Хабек,
Коментари Харесай

Германия представи новата Стратегия за ускорено развитие на слънчевата енергетика

Германското държавно управление, представлявано от федералния министър на стопанската система Роберт Хабек, показа новата Стратегия за ускорение развиването на слънчевата сила в страната. Стратегията включва понижаване на бюрократичните бариери и облекчение на наредбите, които лимитират независимото инсталиране на слънчеви панели и тяхното инсталиране от елементарните жители. Целта на държавното управление е до 2030 година потреблението на електрическа енергия от възобновими източници да се усили до 80%.

Най-важните посоки в новата тактика ще бъдат разширението на наземните системи за произвеждане на слънчева сила и опростяването на инсталирането на покривни фотоволтаични системи. За тази цел към този момент са подхванати редица законодателни ограничения за ускореното развиване на слънчевата енергетика в Германия.

За да се насърчат хората по-активно да конфигурират слънчеви панели на своите балкони и фасади се планува да бъде мощно смекчена и даже отстранена настоящата в този момент строга процедура за декларирането на сходни панели. Основната концепция е, че включването на един домакински фотоволтаик към електрическата мрежа би трябвало да е толкоз елементарно, колкото е включването на елементарен щепсел в контакта. Подобно на Съединени американски щати, планува се потреблението на инвертор за слънчеви панели, който дава опция за взаимната работа на фотоволтаика и домашната електрическа мрежа. Предвижда да бъдат осезателно понижени и периодите за инсталирането на новия вид електромери, които дават опция и за пласиране на натрупалата се непотребна зелена сила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР