Германското правителство оценява щетите от юлските наводнения, които засегнаха няколко

...
Германското правителство оценява щетите от юлските наводнения, които засегнаха няколко
Коментари Харесай

Загубите за Германия възлизат на 29 млрд. EUR

Германското държавно управление прави оценка вредите от юлските наводнения, които засегнаха няколко района на страната, на рекордните 29,2 милиарда EUR, заяви медийна група Funke, базирайки се на данни от кабинета на министрите.

Германските управляващи са кандидатствали за финансова помощ от Фонда за взаимност на Европейски Съюз. В него Берлин разгласи гореспоменатата сума. Така вредите от юлските наводнения надалеч надвишават вредите, породени от сходни бедствия през 2002 и 2013 година

Малко повече от половината от заявените вреди са във федералната провинция Рейнланд-Пфалц – най-вече в регионите в долината на река Ар, над 40% са в Северен Рейн-Вестфалия. Бавария и Саксония пострадаха в по-малка степен.

От 12 юли в Западна и Югозападна Германия бушуват дъждове, които предизвикват опустошителни наводнения. Заради тях притоците на Рейн Ар и Мозел, както и дребните реки Зауер, Прюм, Нимс, Кил и Ерфт наводниха крайбрежията. Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц са главно наранени. Общият брой на починалите във всички обитаеми места, наранени от бедствието, надвиши 180, над 750 души са ранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР