Германското правителство осъди остро нападенията над чужденци в източно-германския град

...
Германското правителство осъди остро нападенията над чужденци в източно-германския град
Коментари Харесай

Протести и сблъсъци в Германия заради фалшиви новини

Германското държавно управление осъди остро нападенията над чужденци в източно-германския град Кемниц. Там през вчерашния ден 800 души, измежду които най-вече извънредно десни и футболни хулигани, се събраха на митинг против престъпната престъпност, провокирана от чужденци. Клипове в обществените мрежи демонстрират по какъв начин тълпата целеустремено нападна минувачи, които наподобяват с друг генезис.

 © Българска телеграфна агенция
Причината за създалото се напрежение е гибелта на немец, след стълкновения, провокирани от подправена вест за полови похищения от чужденци.

В центъра на Кемниц в нощта против неделя с нож смъртосно е прободен 35-годишен мъж. Две други лица са били ранени. Имало е и арести.

От угриженост за сигурността локалните управляващи предварително са прекратили празника на града в неделя. Тогава посредством интернет стотици радикали и футболни хулигани се организирали за погребален марш. Те са предизвикали и атакували служители на реда с бутилки.

Силите на реда предизвестяват обществеността посредством обществените мрежи да не имат вяра на спекулации и клевети. Депутат в Бундестага от дясно-радикалната партия " Алтернатива за Германия " похвали стачкуващите в интернет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР