Германското правителство е издало от началото на годината разрешение за

...
Германското правителство е издало от началото на годината разрешение за
Коментари Харесай

Германия с рекорд по отношение на оръжията

Германското държавно управление е издало от началото на годината позволение за експорт на военна продукция за 4,14 милиарда EUR, доста повече спрямо регистрираните по същото време на предходната година лицензи за 2,3 милиарда EUR. Според разбивката на федералното министерство на стопанската система са издадени разрешителни за 2,54 милиарда EUR за оръжия за водене на война, като да вземем за пример картечници и танкове. Останалите лицензи, които са на стойност 1,6 милиарда EUR, са в графата " друго военно съоръжение ", прецизира Българска телеграфна агенция. В тази категория влиза техника като радари и радиокомуникационно съоръжение.

В Германия фирмите, които желаят да изнасят военна продукция, са длъжни да изискат позволение от страната.

Според данните огромна част от лицензите - за към 3,81 милиарда евро - са за доставки за Европейски Съюз, НАТО и " еквивалентни на НАТО страни " като Украйна и Южна Корея.

Разрешителни на стойност 1,78 милиарда EUR са били предопределени за " огромна покупка от Нидерландия по план, който се чака да продължи няколко години ", показва министерството.

Лицензи за към 562 милиона EUR са били издадени за защитата на Украйна, а за експорт за " други трети страни " са получени позволения за 337 млн. EUR.

Получател номер едно на военно съоръжение от Германия за първото полугодие е партньорката ѝ от Европейски Съюз Нидерландия, следвана от Украйна, Съединени американски щати и Англия.

Севим Дагделен, представител на крайнолявата опозиционна партия " Левите ", остро разкритикува тези продажби на оръжие. " Одобряването на доставки на оръжие като на конвейр е същинското лице на по този начин наречената външна политика, учредена на полезности. Немаловажен и пораждащ неразбиране факт е, че светофарната коалиция, в която вземат участие и Зелените, налива масло в огъня на доста войни и спорове по света ", сподели Дагделен, която е специалистът по външнополитическите въпроси на парламентарната група на " Левите ".

Управляващата коалиция в Германия се състои от Германската социалдемократическа партия, чийто партиен цвят е аленият, от демократичната Свободна демократическа партия, чийто цвят е жълтият, и от Зелените, заради което получи прозвището " светофарна "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР