Германският в. Welt am Sonntag твърди, че Гърция "фабрикува" неверни

...
Германският в. Welt am Sonntag твърди, че Гърция "фабрикува" неверни
Коментари Харесай

Берлин: Атина лъже за бежанците

Германският в. Welt am Sonntag твърди, че Гърция "фабрикува " погрешни данни за бежанците, а България се трансформира в забележителна директна страна за мигранти и бежанци.

В обява, представена от гръцкото издание News.in, вестникът показва, че всеки месец в Германия идват, най-много през Балканите, 15 хиляди искащи леговище.

Засилените полицейски инспекции по границата сред Гърция и Македония са довели до основаването на "алтернативни миграциони пунктове ", най-значимите от които са превозът по въздух и коридорът, който минава през българо-турската граница, отбелязва Welt am Sonntag.

Изданието укорява и управляващите в Атина поради незадоволителната защита на границите на страната и поради предоставяна от тях погрешна визия за действителните мащаби на миграцията.



В публикация на челна страница Welt am Sonntag написа още, че въпреки балканският маршрут да се счита за затворен, към 15 хиляди мигранти идват всеки месец във Федералната република и то най-много през балканските страни.

Една от аргументите е, че страни-членки на Европейски Съюз, като Гърция и България, не охранявали в задоволителна степен външните си граници, като по този метод разрешавали на бежанци, обратно на признатите правила в съюза, да продължат пътуването си до Централна Европа. Много от тях стигат до Федерална Република Германия.

Позовавайки се на немски източници по сигурността и на европейски дипломати Welt am Sonntag твърди още, че гръцкото държавно управление давало погрешни данни за броя на бежанците, намиращи се на територията на страната.



Докато Атина приказва за 62 хиляди души в континенталната част на Гърция и островите, в реалност броят им не надвишава 40 хиляди, добавя немският вестник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР