Германският рефер Бибиана Щайнхаус може да свири мачове в мъжката

...
Германският рефер Бибиана Щайнхаус може да свири мачове в мъжката
Коментари Харесай

Ще има ли жена съдия в Шампионска лига?

Германският рефер Бибиана Щайнхаус може да свири мачове в мъжката Шампионската лига, осведоми „ Билд “. 38-годишната полицайка е интернационален арбитър от 2005 година и постоянно получава дежурства за интернационалните мачове на дами, в това число и финала на международното състезание през 2011 година.

От началото на сегашния сезон Щайнхаус управлява мачове и от мъжката Бундеслига. Това автоматизирано и дава статут, съгласно който от есента може да бъде назначавана и в срещи сред мъжки тимове от евротурнирите. Вероятно първо ще получи късмет в Лига Европа, а при положително показване може да свири и в Шампионската лига.

Така германката може да стане първата жена основен арбитър в среща от най-престижния евротурнир. Трябва да се означи, че при страничните арбитри към този момент има подобен пробив. През 2001 година гъркинята Хрисула Маргарити беше лайнсмен на мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига сред арменския Аракс и Шериф (Тираспол), извоюван от молдовския отбор с 1:0.

„ Нямам право и не искам да разясня такава опция “, съобщи Щайнхаус пред „ Билд “.

„ Това е чудесна вест. Ще бъда благополучен, в случай че Бибиана получи такава опция “, призна шефът на Германската съдийска комисия Лутц Фрьолих.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР