Германският производител BMW предупреждава собствениците на около 90 000 превозни

...
Германският производител BMW предупреждава собствениците на около 90 000 превозни
Коментари Харесай

BMW препоръча спирането на три свои модела заради дефект

Германският производител BMW предизвестява притежателите на към 90 000 транспортни средства, произведени сред 2000 и 2006г., да не ги карат, заради възходяща опасност от детонация на въздушните възглавници при злополука, предава CBS.

Автомобилите към този момент са били изтеглени поради дефектни въздушни възглавници Takata, само че не са стигнали до сервизите и надлежно не са ремонтирани, което принуждава компанията да издаде нова заповед, с цел да се подчертае какъв брой сериозен е казусът.

Изтеглянето засяга моделите 3-Series (Е46), създадени от 2000 до 2006 година, 5-Series (E39 от 2000 до 2003 година и X5 (Е53) от 2000 до 2004 г. То включва също по този начин спортните M3 и M5, като от компанията са категорични, че притежателите на всички посочени коли, които не са били тествани и ремонтирани, би трябвало са ги смятат за  " опасни за шофиране “.

Изтеглянето на въздушни възглавници Takata е най-голямото в историята на САЩ, като включва милиони коли от разнообразни марки и модели. BMW се включи в сервизната акция още през 2016 година, като досега са ремонтирани 87% от засегнатите транспортни средства.

Компанията употребява летлив амониев нитрат за надуване на въздушните възглавници при злополука. Но химикалът може да се утежни с течение на времето, когато е изложен на топлота и влага и да взриви железна кутия, хвърляйки шрапнели, които могат да наранят или убият водачи и пасажери.

От 2009 година насам експлодиращите въздушни възглавници, създадени от Takata, са умъртвили минимум 33 души по света, в това число 24 в Съединените щати. Повечето от смъртните случаи и към 400 ранени са в Съединени американски щати, само че също по този начин са се случили в Австралия и Малайзия.

Собствениците могат да отидат на уебсайта на BMW , с цел да ревизират дали транспортното им средство е наранено или да се обадят на отдела за връзка с клиенти на BMW. 

Потенциалът за рискова нередовност докара до най-голямата поредност от евакуиране на коли в историята на Съединени американски щати, с изтеглени минимум 67 милиона помпа за надуване Takata. Правителството на Съединени американски щати споделя, че доста от тях не са ремонтирани. Около 100 милиона инфлатори са изтеглени по целия свят. Експлодиралите въздушни възглавници доведоха до фалит Takata Corp. от Япония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР