Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се срещна с южнокорейския си колега

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се срещна с южнокорейския си колега
Коментари Харесай

Германският президент обсъди севернокорейската ядрена заплаха с южнокорейския си колега

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се срещна с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин по време на публична аудиенция в Сеул, съобщи ДПА.

Двамата водачи разискаха севернокорейската нуклеарна опасност. Щайнмайер приказва за тази опасност и по време на визитата си в Япония, предшествала тази в Южна Корея.

Утре немският държавен глава ще участва на церемонията по откриването на зимните Олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан. В изявление за южнокорейския в. "Чосун илбо " Щайнмайер сподели, че игрите са скъпа опция за разговор сред двете корейски страни.

Той прикани разговорът да продължи и да се задълбочи и след игрите. Щайнмайер обаче предизвести, че хората не би трябвало да си вършат никакви илюзии и, че единствено въвеждането на сурови наказания против Северна Корея ще я подтикне да договаря за програмата си за нуклеарни оръжия.

"Северна Корея би трябвало да разбере, че първо би трябвало да завърши с ракетните си тествания ", добави Щайнмайер в изявлението.

Организация на обединените нации стегна глобите против Северна Корея тъкмо преди Рождество Христово, месец откакто Пхенян изпита междуконтинентална балистична ракета, способна да доближи американския континент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР