Германският пилот Нико Розберг смята, че по-големият опит на бившия

...
Германският пилот Нико Розберг смята, че по-големият опит на бившия
Коментари Харесай

Нико Розберг каза на Верстапен какво да прави, за да победи Хамилтън


Германският водач Нико Розберг счита, че по-големият опит на някогашния му съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън може да се окаже съдбоносен в битката за купата във Формула 1. Според него единственият късмет на противника му Макс Верстапен е, в случай че водачът на " Ред Бул " нападна оптимално слабостите на британеца.

Два кръга преди края на сезона холандецът Верстапен има едвам осем точки задатък пред стремящия се към осма купа Хамилтън, а този уикенд е надпреварата на чисто новата писта в Саудитска Арабия.

" Емоционално бих споделил, че би трябвало да бъде Люис ", отговори Розберг, когато бе запитан от кореспондент на Редакционснетцверк Дойчланд кой ще стане международен първенец.

" Ясно е, че на Макс няма да му е елементарно, тъй като той за пръв път е в сходна обстановка. Освен това той се изправя против водача с най-вече триумфи в историята на Формула 1. Само поради това той заслужава голямо почитание ", сподели 36-годишният Розберг, който напусна Формула 1 през 2016 година, незабавно откакто завоюва единствената си международна купа и в доста обтегнати връзки със съотборника си Хамилтън.



" Ако Макс желае да стане международен първенец, той би трябвало да употребява всяка уязвимост на Люис, който от време на време губи мотивация. Макс би трябвало да нападна оптимално съзнанието на противника си ", разяснява още Розберг.

Верстапен може да завоюва международната купа още този уикенд, в случай че вземе с най-малко 19 точки повече от Хамилтън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР