Германският национален отбор спечели световната титла по баскетбол. Селекцията на

...
Германският национален отбор спечели световната титла по баскетбол. Селекцията на
Коментари Харесай

Германия за пръв път стъпи на световния връх в баскетбола

Германският народен тим завоюва международната купа по баскетбол. Селекцията на Гордън Хърбърт матира Сърбия с 83:77 във финала, игран в Манила.


Първото полувреме не предвещаваше сходен излаз, защото двата тима си поделиха по една част. Сърбия устоя, макар, че понесе тежък удар по-малко от три минути след началото, откакто Огнен Добрич изкълчи гален и напусна игрището, без даже да може да стъпва на десния си крайник. Така отборът трябваше да се оправя с ротация от 10 души, откакто още в групите остана и без Бориша Симанич.

В хода на второто германците откриха надзор върху събитията на паркета, а отборът на Светослав Пешич въпреки всичко бе покрай това да направи късен поврат. Решаващият миг бе 48 секунди преди края на мача, когато гардът на Фенербахче Марко Гудурич пропусна пукотевица от тройката и опцията да изравни резултата. В самия завършек на мача това направи и играчът на Партизан Алекса Аврамович.

Така Бундестима ликува с първа международна купа в историята си. Освен това немският отбор остана съвършен по време на целия Мондиал, откакто нито един път не позволи неверна стъпка и финишира с осем победи. От своя страна сърбите се поздравиха с второто си сребро на шампионат на планетата след този от 2014 година в Испания.

Денис Шрьодер бе неукротим с 28 точки, Франц Вагнер се отличи с 19, а Йоханес Фойтман осъществя 12 и хвана 8 битки.

Алекса Аврамович вкар 21 за сърбите, като 16 от тях бяха в последните 10 минути. Богдан Богданович пък добави 17.:БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР