Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах призова 16-те провинции на

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах призова 16-те провинции на
Коментари Харесай

Германският здравен министър призова провинциите да затегнат мерките заради надигащата се нова ковид вълна

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах прикани 16-те провинции на Германия да върнат наложителното носене на маски на закрито, с цел да противодействат на надигащата се нова вълна от коронавирусни инфекции, съобщи ДПА.

В изявление за публичната телевизия Цет Де Еф министърът уточни, че държавните управления на 16-те провинции - от които значително зависи здравната политика в Германия - да се възползват от съответните законови механизми и да затегнат ограниченията за битка със болестта. Би било прелестно районните водачи да реализират единодушие по този въпрос още в този момент, в най-подходящия миг, сподели Лаутербах, който е доктор по специалност. " Вълната, която се надига, няма да спадне от единствено себе си. Необходимо е да се работи ", съобщи той.

Германският Институт по вирусология " Роберт Кох " заяви, че към днешния ден седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е 793,8 на 100 000 души население. Но статистиката регистрира единствено инфектираните, които са се изследвали с формален ПСР тест, а доста хора са престанали да го вършат.

Думите на Лаутербах последваха сходен апел и от страна на ръководителя на една от лекарските организации в Германия. " Навсякъде, където случаите внезапно се усилят, управляващите на провинцията би трябвало да вземат ограничения, като вкарат наложително носене на маски в публичния превоз и на закрити обществени места ", сподели в изявление за медийната група " Функе " Зузане Йона, ръководител на " Марбургския съюз ", най-големия лекарски профсъюз в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР