Германският министър на икономиката Роберт Хабек направи изненадващо признание пред

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек направи изненадващо признание пред
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката: Вече се къпя по-бързо, за да пестя енергия

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек направи изненадващо самопризнание пред немското издание " Шпигел ". Той сподели, че от началото на войната в Украйна се къпе доста по-бързо, с цел да пести сила, съобщи ДПА.

" Придържам се към рекомендациите, които моето министерство насочи. Значително ограничих времето, през което си вземам душ ", отговори Хабек на въпрос на публицист от " Шпигел " по какъв начин персонално той пести сила в всекидневието си.

" Никога в живота си не бях си вземал душ за пет минути. Наистина се окъпвам бързо ", споделя Хабек, който е и немски вицеканцлер. Той неведнъж приканва своите сънародници да пестят сила заради лимитираните доставки на съветски природен газ.

Как да бъда понижена зависимостта на Европа от съветските доставки на синьо гориво е измежду тематиките на срещата на водачите на страните от Европейския съюз в Брюксел. В нея взе участие и немският канцлер Олаф Шолц. На въпрос на публицисти след срещата, дали счита намаляването на времето за къпане за смислена рекомендация към германците, Шолц отговори: " Мисля, че министърът говореше единствено себе си и не съветваше другите какво да вършат ".

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР