Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц се опита да успокои германците на фона на нарастващата инфлация

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 прикани за повече почитание и взаимно схващане в обществото в опит да успокои популацията на страната, което сега се сблъсква с възходящите цени и изменящия се политически климат, съобщи ДПА.

„ Нуждаем се от повече успокоение в отношението към другите възгледи и метод на живот. Уважението значи: никой да не гледа отвисоко на другите. Касиерът в супермаркета, компютърният експерт, индивидът, който доставя колета, основният доктор и градинарят - всеки човек е нужен и има незаместим принос за нашата общественост ”, съобщи Шолц във видеообръщение.

Всички ще имат право на самопризнание, достолепие и почитание, почтени условия на труд и " почтена пенсия ", съобщи немският канцлер.

Посочвайки стъпките, които неговото държавно управление към този момент е подхванало за постигането на тази цел, Шолц акцентира на нарастването на пенсиите от 1 юли, изравняването на цената на пенсиите в Източна и Западна Германия и повишението от неговата трипартийна коалиция на минималната работна заплата на 12 евро на час, която би трябвало да се усили с още 82 цента през идващите две години според рекомендацията на немската Комисия по минимална работна заплата.

Най-голямата европейска стопанска система в последно време се бори с високия % на инфлация и през първото тримесечие на годината навлезе в криза, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Продължилият цялостен месец спор в ръководещата коалиция на Шолц по отношение на нов закон за отоплението, целящ замяната на отоплителните системи, работещи с изкопаеми горива, с по-екологични, също провокира всеобща неустановеност измежду жителите, изключително измежду притежателите на жилища.

Според наблюдаващи разногласието е съдействал за повишената известност на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която съгласно последните социологически изследвания отбелязва забележителен растеж на утвърждение измежду гласоподавателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР