Германският канцлер Олаф Шолц ще включи и България в двудневната

...
Германският канцлер Олаф Шолц ще включи и България в двудневната
Коментари Харесай

Олаф Шолц ще ни увещава лично в София за Северна Македония

Германският канцлер Олаф Шолц ще включи и България в двудневната си аудиенция до Балканите. Това стана ясно от изказване на пресслужбата на немското държавно управление.

Целта на визитата на Шолц е най-много да се опита да помогне за намирането на компромисен вид, с който да се преодолеят разликите сред страната ни и Северна Македония. В удостоверение на това е и програмата му - в един и същи ден (11 юни) той ще посети България и Северна Македония.

Планираните първи спирки на 10 юни са Косово и Сърбия. След това федералният канцлер ще пътува до Солун по покана на гръцкия министър председател Константинос Мицотакис за вечеря със страните от районната самодейност " Процес за съдействие в Югоизточна Европа (SEECP) ", добавя БГНЕС.

Фокусът на пътуването ще бъде европейските вероятности на страните от Западните Балкани и приносът на Германия за възстановяване на районното съдействие и превъзмогване на двустранните блокади, прецизират от пресслужбата. Ще бъде дискутирана и по-нататъшната взаимна реакция на съветската военна инвазия против Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР