Германският канцлер Олаф Шолц каза, че удължаването на живота на

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че удължаването на живота на
Коментари Харесай

Олаф Шолц допусна удължаване на живота на атомните централи

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че удължаването на живота на атомните електроцентрали в страната може да " има смисъл " , на фона на, които покачват страховете от енергийна рецесия през зимата, написа европейската редакция на американският вестник " Политико ".

По време на посещаване в компанията " Сименс " в Мюлхайм ан дер Рур, където сега се съхранява турбина, намираща се в основата на, Шолц беше запитан по какъв начин би дал отговор на европейските сътрудници, които приканват Германия да удължи работата на атомните си централи

Социалдемократът отговори, че, " само че въпреки всичко може да има смисъл " да бъдат оставени да работят по-дълго. Предвижда се те да бъдат затворени в края на тази година.

Той допусна, че някои провинции, а точно Бавария, може да се наложи да оставят атомните си централи да продължат да работят, тъй като изостават в развиването на възобновими източници.

Шолц сподели, че управляващите ще " създадат своите изводи " от стрес теста на немската електроенергийна система, който се организира сега. Резултатите от теста се чакат до седмици.

Заплахата от прекъсване на съветския газ докара до възобновен спор за отсрочване на прекъсването на нуклеарната сила. Докато най-малката от трите ръководещи партии, демократичните Свободни демократи, желае централите да работят по-дълго, Зелените постоянно са се противопоставяли изрично на сходен ход . Въпреки това, неотдавна зелените водачи алармираха, че може да са подготвени да ги оставят да работят.
 В Германия спорят за атомните централи
В Германия спорят за атомните централи

Управляващите наподобява избират въглищата пред атома
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР