Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с
Коментари Харесай

Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че поддържането на връзката с съветския президент Владимир Путин е от витално значимо значение и в това време подсети на Москва, че наложените от Запада наказания поради войната в Украйна няма да бъдат анулирани, в случай че няма " обективен мир ", съобщи ДПА.

" Изключително значимо е да се приказва с Путин и аз ще продължа да върша това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция ", сподели Шолц през днешния ден в извънредно изявление за ДПА. Коментарите на немския канцлер пристигнаха часове откакто той се завърна от посещаване в Киев, на което беше дружно с френския президент Еманюел Макрон, италианския министър председател Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

" Когато приказвам с Путин, аз му споделям, да вземем за пример, същите неща, които ви споделих на вас ", съобщи Шолц.

Той добави, че е значимо да се разбере, че Русия не може да диктува изискванията на мира с Украйна. Шолц сподели, че ще каже на Путин, че бърка, в случай че в действителност си мисли, че ще " открадне малко земя и след това ще се надява, че времената ще се трансформират и всичко ще се върне по остаряло му ".

" Трябва да изтеглите войските си и би трябвало да постигнете съглашение с Украйна, което да е задоволително и заслужено за народа на Украйна ", обърна се Шолц непосредствено към Кремъл.

Той означи, че всички наказания, наложени против Русия от 2014 година, " са към момента в действие ". " Санкциите, които в този момент наложихме против Русия по време на (тази) война няма да бъдат отстранени, в случай че няма обективен мир, т.е. мир, който е добър за народа на Украйна, за Народното събрание ѝ и е признат от президента на Украйна ", заключи Шолц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР