Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува днес Турция за офанзивата в

...
Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува днес Турция за офанзивата в
Коментари Харесай

Меркел разкритикува Турция: Берлин спира продажбите на оръжия на Анкара

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува през днешния ден Турция за офанзивата в Сирия и разгласи, че Берлин стопира продажбите на оръжия на Анкара, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Турската военна интервенция против кюрдските Сили за отбрана на народа е филантропична драма с големи геополитически последствия. Затова немското държавно управление стопира да продава оръжия на Турция, съобщи Меркел в немския парламент.

В речта си пред депутатите Меркел още един път прикани турския президент Реджеп Тайип Ердоган да постави завършек на спора. Германският канцлер обаче се въздържа от апели за наказания против Турция и отхвърли настояванията за преустановяване на съглашението на Европейски Съюз с Анкара за бежанците.

Канцлерът предизвести, че турската атака в Сирия ще сътвори спомагателна неустановеност в Близкия изток и Европа и ще разреши на терористичната организация " Ислямска страна " да се завърне на политическата сцена.

Германският експорт на оръжия за Турция в първите осем месеца на тази година доближи 250,4 милиона евро (най-високото равнище от 2005 г.), сочат данни на немското министерство на стопанската система. Миналата година износът на оръжия от Германия за Турция възлизаше на 248,2 милиона евро, което сложи Турция преди всичко измежду вносителите на немски оръжия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР