Интервю на Мая Георгиева-Г-н Димитров, вчера управителят на БНБ заяви,

...
Интервю на Мая Георгиева-Г-н Димитров, вчера управителят на БНБ заяви,
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Всеки път като се доближим до Шенген и Еврозоната, ГЕРБ и ДПС подкрепят на думи и саботират на дела

Интервю на Мая Георгиева

-Г-н Димитров, през вчерашния ден шефът на Българска народна банка съобщи, че България няма да успее да извърши всички критерии за влизане в еврозоната до юни поради политическата рецесия. Основателна причина ли е тя?

-ГЕРБ и Движение за права и свободи смъкнаха последното постоянно държавно управление тъкмо когато имаше съответни задължения и ясни интервали за приемане на България в Шенген и Еврозоната. Те провокираха ненужна политическа рецесия и носят цялата отговорност. И това не се случва за първи път. Винаги който се приближим до двете цели, ГЕРБ и Движение за права и свободи си измислят мотив и причина да саботират, а на думи са горещи поддръжници на еврозоната.

-Дайте ни други образци в поддръжка на тази ваша теза?

-Имаше прозорец още доскоро повече от година за прогрес по еврозоната и той зависеше от съответното приемане на промени в Кодекса по застраховането. Тогава бях ръководител на комисията по икономическа политика и си играехме на гоненица, аз правех съвещания, а те не идваха и се криеха като партизани.
Също по този начин ви подсещам и държанието на ГЕРБ и Движение за права и свободи тази година когато те се надпреварват да оферират непредвидени разноски в бюджета за да провалят осъществяването на критерия за инфлация.

- Защо след 12 години ръководство на ГЕРБ България не е част от Шенген и Еврозоната?

Ако това беше същински приоритет за тях до момента да се е случило. Те имаха 12 спокойни години ръководство, без войни, в които с малко старания и двете цели можеха да се случат. Просто не са желали, само че крият тези свои дейности и бездействия от своите гласоподаватели. Пред тях показват подправен възторг. Ще видите, че ще има и последващи саботажи на ГЕРБ и Движение за права и свободи и за Шенген и за Еврозоната.

 m_dimitrov_2024.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР