Германският канцлер Ангела Меркел призова днес своя консервативен блок -

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес своя консервативен блок -
Коментари Харесай

Ангела Меркел призова германския консервативен блок да се обедини преди изборите в Бавария

Германският канцлер Ангела Меркел прикани през днешния ден своя закостенял блок - Християндемократическия съюз (ХДС) и баварския му сътрудник, Християнсоциалния съюз (ХСС) - към единение преди изборите в южната немска провинция Бавария на 14 октомври, съобщи ДПА.

На протест на младежкото крило на блока в град Кил Меркел съобщи, че в този момент ХДС и ХСС би трябвало да се извърнат към гласоподавателите, вместо да враждуват между тях.

По-рано тази година обединението на Меркел беше застрашена от вътрешни битки, откакто членът на ХСС и вътрешен министър Хорст Зеехофер влезе в борба с канцлерката за миграционната политика.

В речта си пред младежите Меркел означи, че в бъдеще миграцията от Африка ще играе доста по-съществена роля от бежанците от Сирия и Ирак. "Трябва да реагираме с общ проект като съюз ", акцентира тя.

На митинга Меркел прикани също Европа да развива общи тактики в области с основно значение. Ако Германия желае да остане значим фактор в глобализирания свят, това ще бъде допустимо само с Европа, съобщи канцлерката.

"Другите не спят ", добави тя.

Сред областите, които изискват общи тактики, са най-много външната политика и сигурността, показва Българска телеграфна агенция. Става въпрос за общо показване като световна мощ, във връзка с Русия или Китай, или Африка да вземем за пример, сподели Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР