Германският канцлер Ангела Меркел настоява за много по-строги мерки мега

...
Германският канцлер Ангела Меркел настоява за много по-строги мерки мега
Коментари Харесай

Меркел иска драконовски мерки за мега блокада в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел упорства за доста по-строги ограничения " мега обсада " в цялата страна по време на незабавно свикана конференция, заяви Bild в четвъртък.

Според отчета полемиката е за прекъсване на локалния и междуградския публичен превоз, както и налагането на комендантски час . Разговаря се и за това по какъв начин следователно може да се подсигурява снабдяването на популацията .

Германия удостовери , като минимум 1244 души починаха вследствие на болестта през последните 24 часа, а кумулативният брой инфекции доближи 1 978 590.

Докато общият брой на смъртните случаи на глава от популацията в Германия от началото на пандемията остава надалеч по-нисък от този на Съединени американски щати, дневната му смъртност от население от средата на декември постоянно надвишава тази на Съединени американски щати.
 Шпан: Германия би трябвало да ограничи новите вирусни варианти
Шпан: Германия би трябвало да ограничи новите вирусни варианти

Хората би трябвало да понижат контактите си за още два или три месеца

Германия в началото се оправи с пандемията по-добре от съседите си със строго блокиране предходната пролет, само че през последните месеци се следи повишаване на случаите и смъртните случаи, като от института Робърт Кох настояват, че хората не одобряват вируса задоволително съществено .

Президентът на института Лотар Вилер съобщи в четвъртък, че рестриктивните мерки не се ползват толкоз поредно , колкото през първата вълна, и сподели, че повече хора би трябвало да работят от у дома , добавяйки, че актуалното блокиране би трябвало да бъде в допълнение затегнато .

През ноември Германия вкара отчасти заключване , което отваря магазините и учебните заведения, само че ускори разпоредбите в средата на декември, затваряйки несъществени магазини, а децата не се върнаха в класните стаи от коледните празници.

Болниците в 10 от 16-те немски провинции се сблъскват с бтрудности , защото 85% от леглата в интензивно поделение са заети от пациенти с ковид, сподели Вилер.

Меркел трябваше да приказва с министри в четвъртък за увеличение на производството на ваксини . Досега единствено към 1% от немското население е имунизирано или 842 455 души.

Досега Германия е записала 16 случая на хора с бързо разпространяващ се вариант на вируса , открит за пръв път във Англия, и четири с варианта от Южна Африка , сподели Вилер, макар че генетичното тестване с проби не се ползва необятно.

Вилер прикани хората, на които е препоръчана имунизация против COVID-19, да я одобряват . " В края на годината ще направляваме пандемията ", сподели Вилер. Тогава ще бъдат налични задоволително ваксини за цялото население.
 Германия чака пандемията да е под надзор до края на годината
Германия чака пандемията да е под надзор до края на годината

По думите му 85% от леглата в интензивните отделения са заети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР