Германският канцлер Ангела Меркел наруши мълчанието си по казуса с

...
Германският канцлер Ангела Меркел наруши мълчанието си по казуса с
Коментари Харесай

Германия със спасителна мисия за Афганистан

Германският канцлер Ангела Меркел наруши мълчанието си по проблема с Афганистан след среща с представители на своята християндемократическа партия през днешния ден, оповестява "Ройтерс ".
Тя съобщи, че Германия би трябвало да се концентрира върху евакуационната си интервенция в Афганистан.
"Свидетели сме на сложни времена. Сега би трябвало да се съсредоточим върху избавителната задача ", акцентира Меркел след среща с водачите на ХДС.
Германският канцлер беше подложена на критика, че не е направила изказване по отношение на продължаващата обстановка в Афганистан, изключително след нападението на талибаните против Кабул.
Шефът на бюрото на Икономист в Берлин Том Нътъл написа в Туитър по-рано през днешния ден: "Поправете ме, в случай че бъркам, само че не мисля, че сме чули нито една дума от Меркел или нейния представител за Афганистан през последните няколко дни ".
Припомняме, над 90% от Афганистан към този момент се намира под контрола на талибаните. изключиха разновидността страната да бъде ръководена от преходно държавно управление - те обявиха, че възнамеряват да разгласят Ислямско емирство Афганистан. Те въпреки всичко оповестиха, че дамите ще могат да получават обучение, само че ще би трябвало да вървят отвън домовете си с бурки. В столицата Кабул бе разгласен комендантски час.
Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, откакто талибански бойци навлязоха в Кабул и желаеха капитулацията на държавното управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР